The official website of Otaghe sabz clinic

چگونه به شناخت و احساسات کودکان کمک کنیم ؟

احساس کودکان

چگونه به احساسات کودکمان کمک کنیم؟

در کارگاه والدین عصر جدید که توسط دکتر اشکان شفیعی روانشناس ورواندرمانگر و مدیر کلینیک اتاق سبز در مورد موضوع احساسات کودکان و کمک به ان ها به موارد اشاره کردند:

برای توجه به احساسات کودکتان و کمک به او در بیان و مدیریت آن‌ها، این مراحل می‌تواند موثر باشد:

1. گوش دادن فعال: با دقت به صحبت‌ها و واکنش‌های کودک گوش دهید و سعی کنید او را بدون قضاوت یا قطع کردن، درک کنید. این کار به کودک احساس ارزشمندی می‌دهد و او را تشویق به بیان احساساتش می‌کند.

2. بازتاب دادن احساسات: احساسات کودک را شناسایی و به او بازخورد دهید. مثلاً اگر ناراحت به نظر می‌رسد، بگویید: «به نظر می‌آید که ناراحتی، می‌خواهی درباره‌اش صحبت کنی؟» این روش کمک می‌کند که کودک احساسات خود را بهتر بشناسد و به درستی نامگذاری کند.

3. تایید و پذیرش احساسات: به کودک نشان دهید که احساساتش معتبر و طبیعی است. اگر مثلاً عصبانی است، به او بگویید: «می‌دانم که عصبانی هستی و این احساس در این موقعیت طبیعی است.»

4. آموزش مدیریت احساسات: به کودک کمک کنید تا راه‌هایی برای مدیریت احساسات شدید پیدا کند. مثلاً می‌توانید به او تکنیک‌های آرام‌سازی مثل تنفس عمیق یا شمارش تا ده را آموزش دهید.

5. الگوبرداری مثبت: کودکان از رفتار والدین خود یاد می‌گیرند. اگر شما احساسات خود را به شیوه سالم مدیریت کنید، او نیز این رفتار را از شما یاد می‌گیرد.

6. زمان دادن برای ابراز احساسات: کودک ممکن است بلافاصله نتواند احساسات خود را به درستی بیان کند. به او زمان دهید تا احساساتش را درک کند و سپس در زمان مناسب درباره آن صحبت کند.

7. تشویق به گفتگو: فضای باز و امنی ایجاد کنید که کودک بدون ترس از قضاوت بتواند درباره احساساتش صحبت کند. سوالات باز بپرسید مثل: «امروز در مدرسه چه احساسی داشتی؟» تا کودک را به صحبت کردن بیشتر تشویق کنید. توجه به احساسات کودکان، به تقویت هوش هیجانی آن‌ها و ایجاد روابط عاطفی قوی با والدین کمک می‌کند.

اشکان شفیعی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *